tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lemmenluritusten laulukirja


-Päivää. Haluan ostaa laulukirjan nuotein. Sellaisen joka sisältää lemmenlurituksia, kosintaan sopivia.

-Meiltähän niitä löytyy joka lähtöön, onhan tämä kylän paras kirjakauppa. Tässä olisi Beatles-lyriikkaa sisältävä laulukirja, sopisiko tämä?

-”Ai kiv hör ool mai lav. Täts ool ai tuu." Ei tuo kyllä sovi ollenkaan, en edes osaa englantia. Haluan suomenkielisiä lurituksia joiden avulla voin kosia valitsemaani kumppania täsmällisesti ja yksiselitteisesti.

-Ahaa. No tähän opukseen on koottu kaikki Juicen kauneimmat rakkauslaulut, tämä jos mikä sopii suomalaisen miehen tunteiden tulkiksi.

-”Nyt se irtoaa, vene, laiturista." Eihän tuossa ole mitään järkeä, en minä ole merille lähdössä vaan kosimaan. Eikä minulla edes ole venettä, ja jos olisi niin pitäisin sen visusti kiinni laiturissa. Ettekö nyt ymmärrä, tahdon kirjan joka sisältää lemmenlurituksia, ja nimenomaan kosintaan sopivia?

-Olisikohan parempi että esittäisitte kosinnan puhuen, kun laulut tuppaavat aina olemaan jossain määrin symbolisia?

-Tein sen jo, tai itse asiassa lähetin armaalleni täysin asiakirjastandardin mukaisen kosimakirjeen, vastaanottajan tiedot alkoivat sarkaimesta cee-nolla riviltä 8 ja omat elikkä lähettäjän…

-Aivan, aivan, ymmärrän. Ja kosinta ei siis tuottanut tulosta?

-Niin, se oli kummallista. Hän valitti, ettei minusta löydy yhtään herkkyyttä. Sanoi vielä että jos kosisin vaikka laulaen, niin hän voisi ehkä harkita suostumista. Mutta eihän tästä nyt tule yhtään mitään jos ette myy minulle kosimaluritusta sisältävää nuottipainosta.

-No katsokaahan tätä, tähän on koottu kauneimmat suomalaiset rakkauslauluklassikot, Wagerin romanssi on ainakin riittävän yksiselitteinen.

-”Minä maiset murheeni unohdan, sinisilmiis kun katsoa saan.” Ei, tämä ei käy millään, hänellä on nimittäin ruskeat silmät. Jollette tämän parempaan pysty niin minä vaihdan kauppaa.

-Niin voi tosiaan olla paras. Mutta kertokaa vielä, ettekö olekin insinööri?

-Mistä kummasta te sen tiesitte?


Pakinaperjantai #239

6 kommenttia:

  1. Älyttömän huonosti varustettuja nuo kirjakaupat nykyään!

    VastaaPoista
  2. Suosittelisin siirtymään kokonaan bloggerin puolelle. Vuodatus kestää puoli tuntia aueta, siis jo ennen näitä häiriöitä. Ei ole tullut paljoa vuodatuskavereilla käytyä, ei pinna riitä.
    Muokkaa tästä varaDemestä kunnon blogi, bannerit ja kuvat, lukijat ja muut. Kyllä tästä hieno tulee ja kohta on lukijaryhmä täynnä iloisia naamoja. Laitat vaan linkin täältä vanhaan blogiisi, niin eivät mene vanhat hyvät jutut hukkaan.

    Tarina on hyvä ja elävää elämää :-D

    VastaaPoista