sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Aitiopaikka


”Mitä maailmassa sinä siellä toimitat?” kysyin kun sain katiskan punnerretuksi veneeseen. Nimittäin Mauri Matikalta, joka iloisesti heilutteli eviään katiskan peräkamarissa, kas kun katiskani on hieno kaksikamarinen malli, niin kuin Venäjän parlamentti.

”Tulin katselemaan maailmaa, tai oikeastaan en maata enkä ilmaa vaan vettä mutta päätin tulla katselemaan sitä oikein aitiopaikalta” vastasi eväkäs ystäväni. ”Tämä on aivan upea, oikea VIP-aitio. Kun on nälkä, niin tarvitsee vain avata suunsa ja oitis joku noista pikkuahvenista ui suoraan suuhun. Ja kahden katiskaan eksyneen täplärapu-uroksen gladiaattoritaistelu on hienoa viihdettä, siis jos pitää väkivaltaviihteestä. Morituri te salutant ja silleen."

”Eikö mieleesi pälkähtänyt että pyydykset ovat vaarallisia, niihin eksyneet kalat saattavat päätyä ruokapöydän koristeeksi?”

”Höh”, tokaisi Mauri. ”Kyllähän minä sinun katiskasi tunnen etkä sinä nyt oppilastasi syö. Mutta voisitko nyt päästää minut takasin veteen, muistanet biologiasta ettei meiltä eväkkäiltä oikein luonnistu ilmassa hengittäminen.”

Tottelin tietysti ja viskasin Maurin vetiseen elementtiinsä, huusin vielä perään: ”Tule elokuun puolivälissä laiturin päähän niin aloitetaan syksyn matikantunnit.” Mauri vain huiskautti pyrstöevällään myöntymisen merkiksi kun se lähti nauttimaan viimeisistä kesälomaviikoistaan.

Minä taas määräaikoja kiltisti noudattavana ravustajana päästin toisiltaan saksia innolla irti kiskovat rapuherrat takaisin veteen ja laskin katiskan uudelleen. Soudin rantaan veneen pohjalla ne parisen kiloa pikkuahvenia, joita Mauri ei ollut pistellyt ahnaaseen kitaansa. Odotettavissa olisi ahvenpotti, sellainen oikein herkullinen. Ahventa, suolaa ja riisiä, kruununa lampaankylkeä. Nam.

6 kommenttia:

  1. Persoonallista itsekoettua elämää, joka muotoutuu hurmaavaksi pakinaksi. Pakinahan ei mielikuvitukselle rajoja aseta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse koettua on helppo kuvata, Hymyilevä.

      Poista
  2. Herkullinen potti tulossa, maistuisi minullekin. Hyvä kun päästit taas Mauri Matikan vapaaksi. Mutta ei kannattaisi kyllä ajatellakaan, mitään elokuun päiviä, kun kesä ei ole vielä alkanutkaan, ainakaan täällä lounaassa. Olisipa saanut kaiken veden talteen, niin olisi meilläkin kallioiden ympärillä oma meri, tai järvi nyt ainakin.
    Ei ole vielä ilmestynyt kalastajan kuvaa nimen viereen, eikä banneria. Huolestuttavaa. Älä nyt haikaile menneitä pohjia, mennyt mikä mennyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauria ei sade haittaa, Usva. Mutta vaihtaminen on niin suuri askel, bloginkin, sitä pitää harkita tarkoin.

      Poista
  3. Vesimies on esimies vai miten se oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan ensi lauantakena olen taas rapumies, enkä olleskaan apumies.

      Poista